Prima mașină zburătoare gata de producție va fi prezentată la Monaco

de: George Stanciu
14 04. 2017

Prima mașină zburătoare disponibilă pentru vânzare ar putea veni din Slovacia, o țară fără renume în industria auto.

Dacă slovacii n-au avut succes pe patru roți așezate pe șosea, asta nu înseamnă că nu pot da lovitura cu patru roți complementate de aripi. Un producător din Slovacia a lucrat în ultimii ani la un proiect prin care vrea să aducă pe piață o mașină zburătoare, combinând elementele clasice ale automobilelor de lux cu cele ale unui avion ușor.

AeroMobil a lucrat câțiva ani pentru a aduce pe piață această mașină zburătoare, automobilul urmând a fi dezvăluit la Top Marques Monaco, cel mai exclusivist salon auto pentru mașini exotice. Acesta va avea loc la sfârșitul lunii aprilie.

”Vom avea o conferință de presă la Monaco, pe 20 aprilie”, spune Stefan Vadocz, CCO al AeroMobil, citat de digitaltrends.com. ”Vom dezvălui o bună parte din informații atunci, cum ar fi specificațiile, prețul dar și volumul de producție”.

Din păcate, nu știm mai multe detalii despre automobil la acest moment, dar știm că această mașină zburătoare este primul autovehicul disponibil comercial al companiei. În plus, acesta are sute de îmbunătățiri în comparație cu prototipul prezentat acum aproximativ doi ani și jumătate, la Viena.

Mașina se bazează pe o propulsie hibrid și funcționează perfect atât ca automobil de stradă, cât și ca avion de mici dimensiuni. Compania vrea să ofere ce e mai bun din ambele sfere, astfel încât clienții să poată alege ce este mai bine pentru ei.

Ce este remarcabil este că automobilul a fost creat în concordanță cu legile specifice atât pentru mașini, cât și pentru avioane, astfel că n-ar trebui să existe foarte multe piedici până la decolare.